Skip to content

Ons aanbod is divers en staat garant voor kwaliteit uit de streek.
Hieronder een greep uit onze leveranciers en producenten.

Ons aanbod is veelzijdig. Van dagelijkse producten als muesli en melk, tot delicatessen als zachte kaasjes en wijn. In veel producten proef je het ‘terroir’ van de streek: zoals wijn van de hellingen uit Stokkum, meel van lokaal geteelde granen en gemalen door de molen in Zeddam, scharrelvarkensvlees uit Etten, fruitsappen van de klei uit Groessen en zuivel van de  graslanden in Loerbeek.

Alle producten zijn met zorg bereid en verpakt. Vanwege de ambachtelijke kleinschaligheid en de wisseling van seizoenen, zijn niet alle producten het hele jaar door verkrijgbaar. Ook vind je bij ons geen kiloknallers en aanbiedingen, want wij geloven in een eerlijke prijs voor boer en tuinder en hun gezinnen. Op deze manier helpen we hen mee om het landschap, het dierenwelzijn en de biodiversiteit te beschermen. Door direct in te kopen bij de producenten, met zo min mogelijk tussenschakels, betaal je een eerlijke prijs voor een verantwoord product.

Natuurlijk kun je van al onze producten mooie cadeaupakketten laten samenstellen.

Fruitkwekerij De Stokhorst

Vers sap, voor jou geperst!

Theo, Anja en zoon Alec Wolters telen al vele jaren fruit in Groessen. Ze telen 25 appelrassen, maar ook peren, kersen, pruimen en aardbeien op hun fruitkwekerij De Stokhorst. Naast vers fruit en sappen, verkopen ze ook jam, stroop en chutneys. Ze vinden het belangrijk dat ook kinderen uit de verre regio kennis maken met hun fruit. Daarom hebben ze ook regelmatig schoolklassen op bezoek. Wij verkopen het hele jaar door de sappen en houdbare producten van De Stokhorst. In het seizoen kun je bij ons ook hun verse fruit vinden.

Fruitkwekerij De Stokhorst, Groessen

www.destokhorst.nl

molenmeel Montferland

Lekker meel van lokale granen!

Op een steenworp afstand van OnsLokaal staat één van de oudste gemetselde molens van Europa. De torenmolen in Zeddam werd voor het eerst genoemd in 1451. Molenaar Mario van den Berg maalt daar op ambachtelijke wijze lokaal geproduceerde granen tot meel, bloem en kant-en-klare mixen. Die vind je vervolgens weer bij ons in de winkel. Mario denkt ook mee met jouw gezondheid en is voortdurend op zoek om het suikergehalte van de mixen te verlagen en de originele smaken meer tot hun recht te laten komen.

Molenmeel Montferland, Zeddam

www.molenmeelmontferland.nl

rosendaal2

Echte boerenzuivel uit Loerbeek!

Melkveehouderij Rosendaal bestaat uit Wino en Daniëlle Rosendaal en Werner, Jitske, Wilmer en Jadine Rosendaal. Opa Wim helpt ook graag mee op de boerderij. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar oud. Al die jaren hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Melkveehouderij Rosendaal levert een groot assortiment zuivelproducten. Alles is op ambachtelijke wijze en met liefde gemaakt van dagverse melk van eigen koeien. Dat garandeert verse zuivelproducten die romig van smaak zijn: melk, yoghurt, pudding, kaas. Te veel om op te noemen.

Melkveehouderij Rosendaal, Loerbeek

www.melkveehouderijrosendaal.nl

Wijngoed Montferland

Kwaliteitswijn van Achterhoekse bodem!

Magda en Leon Masselink hadden ooit een varkensboerderij in buurtschap de Wals bij Gendringen. Omdat ze daar geen toekomst in zagen, besloten ze het roer om te gooien en een wijngaard te beginnen. En met veel succes! Inmiddels zijn vele wijnen van Wijngoed Montferland bekroond met nationale en internationale prijzen. De wijnen worden geteeld rondom hun Wijnhuis met eigen wijnmakerij en kelders. Ook in Stokkum, richting kasteel huis Bergh vind je een schitterend gelegen wijngaard die mooie druiven voortbrengt voor deze kwaliteitswijnen. Bij OnsLokaal laten we je graag genieten van deze wijnen.

Wijngoed Montferland, Gendringen

www.wijngoedmontferland.nl

Sandershof Etten

Bewust genieten van eerlijk varkensvlees

Sander wilde altijd al boer worden. Maar niet zomaar een boer. Hij vindt dat landbouw mogelijk is die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, heerlijke producten oplevert en geen vervelende gevolgen heeft voor de generatie van nu of na ons. Samen met zijn vrouw Rosemarijn en hun kinderen, houden zij hun varkens. De varkens lopen het hele jaar door buiten waar ze lekker kunnen wroeten. Dat levert heerlijk vlees op waar de Amsterdamse vrienden van Brandt & Levie heerlijke worsten en charcuterie van maken.

Het lekkere vlees van deze varkens én de worsten van Brandt en Levie verkopen we bij OnsLokaal.

sAnders Hof, Etten

www.sandershof.nl

MMM van marie

Marie houdt van gezond én lekker

Mmm van Marie is net even anders. Marie-Louise houdt van improviseren en verspilt zo min mogelijk. Ze vindt het belangrijk om diverse smaken te combineren en is er van overtuigd dat je met deze producten het restaurant thuis op tafel zet. Je proeft het verschil. De sauzen, dressings, koekjes, chocola en nog veel meer van Marie, vind je bij ons in de winkel.

Mmm van Marie, Netterden

www.mmm-marie.nl

Peeze koffie

Duurzame koffie smaakt beter!

Koffie en thee komen natuurlijk niet uit de streek, maar deze dranken zijn onmisbaar. Het team van Peeze uit Arnhem maakt met veel liefde en aandacht eerlijke koffie en thee. Geweldig van smaak, maar ook goed voor de wereld waarin we leven. Geniet van een heerlijk kopje (Fairtrade) koffie en thee op ons tuinterras. Kun je er niet genoeg van krijgen? In onze streekwinkel zijn de koffiebonen verkrijgbaar.

Koffiebranderij Peeze, Arnhem

www.peeze.nl

wentersch1

Ambachtelijke speciaalbieren met grondstoffen uit de regio

Wentersch Bierbrouwerij brouwt speciaalbieren op ambachtelijke wijze. Op bescheiden schaal worden smaakvolle bieren bereid met alleen de beste ingrediënten. De passie en het vakmanschap van de brouwers zorgen ervoor dat elke fles, elk glas Wentersch bier volop genieten is. Wentersch – dialect voor Winterswijks – is trots op de Achterhoek. Niet voor niets worden zoveel mogelijk grondstoffen uit de directe nabijheid verwerkt. Die liefde voor dorp en streek zit echt in het bier gebrouwen en dat proef je!

Wentersch bierbrouwerij, Winterswijk

www.wentersch.nl

Pit-borrelplankje-1536x2048

De lekkerste borrelsnack uit de Achterhoek!

In het mooie De Heurne gelegen in de Achterhoek vind je Groentekwekerij & Landwinkel Smits. Gert en Edwin Smits zijn in Nederland de allereerste telers (op grote schaal) van de oliepompoen. De lekkere pompoenpitten zijn rijk van smaak, vezelrijk & een bron van eiwitten. Gehuld in diverse smaakjes zijn de pompoenpitten omgedoopt tot de lekkerste borrelsnack uit de Achterhoek. En eerlijk smaakt dan wel het langst, maar zo’n bakje heb je zo leeg!

Met Pit / Groentenkwekerij & Landwinkel Smits, De Heurne

www.met-pit.com

Boerderij ruimzicht kaas zuivel

De lekkerste kaas uit een familiekudde

In de kudde van Boerderij Ruimzicht in Halle lopen kalfjes, pinken, vaarzen en melkkoeien gezamenlijk, zomer en winter, buiten op kruidenrijke graslanden. Boer Gerjo melkt de koeien maar één keer per dag. Jara maakt hier heerlijke Achterhoekse Bergkaas en andere zuivelproducten van. Het goede leven van de koe proef je terug in de kaas. Proef deze kazen en je wilt nooit meer anders!

BD boerderij Ruimzicht, Halle

www.boerderijruimzicht.nl

De Steenoven rundvlees ijs

Uniek ijs en vlees van één boerderij

Ronald Pelgrom en Petra Boomsma en hun dochters runnen boerderij ‘De Steenoven’ die al sinds 1921 in bezit is van de familie Pelgrom. Samen met hun medewerkers werken ze aan een duurzame bedrijfsvoering. De dubbeldoelkoeien geven melk voor het heerlijkste boeren-ijs. Na hun diensttijd leveren ze vlees met een 50% lagere footprint ten opzichte van gangbaar rundvlees. Het rundvlees ligt voor u klaar in onze vriezer; de vele smaken ijs zijn het hele jaar door te koop bij OnsLokaal. Lekker voor op ons terras of voor onderweg.

IJsboerderij De Steenoven, Hummelo

www.ijsvandesteenoven.nl

Jeroms noga

Jerom’s noga…… zomaar uit de Achterhoek!

Jeroen en Karen maken de lekkerste zoetwaren in Vierakker. Ooit begon het met Jerom’s Karamelsaus, maar wij van OnsLokaal zijn helemaal gevallen voor de heerlijke noga. Bij Jerom’s is duurzaamheid belangrijk: voorkomen van afval, gebruik van tweedehands apparatuur en zoveel mogelijk grondstoffen uit eigen streek. Het resultaat mag er zijn. Er is één nadeel: als je eenmaal van Jerom’s producten begint te snoepen, is het zo op.

Nougaterie Jerom’s, Vierakker

www.jeroms.nl

OnsMerk vlees worst

Ons eigenwijze eigen label: OnsMerk

We hebben ook onze eigen producten. Bijvoorbeeld onze droge worst: Helemaal naar eigen recept, met verantwoord vlees van Sanders Hof en ambachtelijk bereid in de slagerij van Franz Gerritschen. Laat je zintuigen prikkelen bij het proeven van deze worst en laat je gedachten afdwalen naar die goeie ouwe tijd waarin iedereen genoot van de tijd, ruimte en elkaar. Verkrijgbaar in drie eigenwijze varianten.

www.OnsLokaal.nl

www.slagerijgerritschen.nl

Joris en Roel

La dolce vita uut 't Oosten

De puurste en zachtste limoncello en arancello vind je in de Achterhoek. Roel en Joris maken het Geale Goud en Oerend Oranje van de lekkerste biologische citroenen en sinaasappels uit Sicilië. Naar goed Italiaans gebruik, helpen hun families mee met bijvoorbeeld het schillen, bottelen en bezorgen. Helaas mogen we deze drank niet verkopen in onze winkel. Maar wil je lachen, proosten en genieten van deze drankjes? De Italiaanse zon in het glas serveren wij op ons tuinterras. Maar ook lekker naast een kopje heerlijke koffie.

Achterhoekse Limoncello, Beek

www.achterhoekselimoncello.nl

Op zoek naar leuke en lekkere cadeau-artikelen?

Ons aanbod is veelzijdig, bij ons vind je de (h)eerlijkste producten uit de Liemers en Achterhoek! Mooie producten van producenten met passie. Van dagelijkse producten als muesli en melk, tot delicatessen als zachte kaasjes en wijn. Natuurlijk kun je van al onze producten mooie cadeaupakketten laten samenstellen, om vrienden of familie mee te verrassen. Of om zelf na te genieten van deze mooie streekproducten die met liefde en passie zijn gemaakt.

VOOR DE LEUKSTE VERRASSINGEN!

Streekwinkel OnsLokaal
OnsLokaal Slogan
Back To Top